Dag 20 (24/08)
24 augustus 2025 - Bangkok, Thailand
Deze ochtend stonden we super vroeg op en aten we een mini-ontbijtje in onze hotelkamer dat we de avond voordien in de supermarkt hadden gekocht. We haalden Jozefien nog op een paar verdiepingen onder ons voordat we een taxi naar de ‘flowermarket’ namen. Daar bezochten we twee overdekte markten en omliggende winkeltjes waar ze allerlei bloemen verkochten, van echte verse bloemen tot plastieken of handgemaakte bloemen. Het was indrukwekkend en het rook er, natuurlijk, ook heel lekker. Ook was het helemaal geen toeristische markt, dat zorgde voor een rustigere sfeer. Na ons bezoek aan de flowermarket dronken we een koffie in een leuk cafeetje. Aangezien de winkels in Siam Square, de plek waar we vandaag ook nog naartoe wouden, nog niet open waren, bezochten we de grote Japanse supermarkt ‘Don Don Donkey’ die we eergisteren ook bezochten (dat ben ik vergeten te vermelden in mijn blog). Daar kochten we nog wat meer leuke sokken. We wandelden verder naar de Pop Mart winkel, waar we het geluk hadden dat ze labubu’s in stock hadden (labubu’s zijn heel populair in Azië, je kan het vergelijken met Sonny Angels), aangezien labubu’s moeilijk te verkrijgen zijn, kochten Jozefien en ik er beide eentje. We bezochten nog een enorme hoeveelheid winkels voor we stopten in een Koreaans restaurant, waar we heerlijk middageten aten. Daarna keerden we met de taxi terug naar het hotel, want voor de sky-train moest je veel te lang in de rij wachten om een ticketje te kopen. Eenmaal in het hotel rustten we even uit voordat we gingen zwemmen. Later ‘s avonds aten we met de twee gezinnen te samen in het Japanse restaurant waar we vrijdag ook al aten. Dat het eten lekker was, was dus geen verrassing.
Liesbeth:26 augustus 2025Dat klinkt alweer als een super leuke dag! Hopelijk zijn jullie intussen goed thuis gekomen… misschien zien we jullie morgen al?